1. Home
  2. Docs
  3. Kassa
  4. Extra functie’s horeca kassa
  5. Rekening splitsen

Rekening splitsen

Configuratie

Gesplitste rekeningen werken enkel voor kassa’s die in de restaurant modus staan.

Vanuit het dashboard klikt u op Meer ⇒ Instellingen:

Vink de optie Rekening splitsen aan in de instellingen.

Registreer een order

Vanuit het dashboard, klik op Nieuwe sessie.

Kies een tafel en start met het registreren van een order.

Wanneer klanten willen betalen en de rekening willen splitsen zijn er twee manieren om dit te doen:

• gebaseerd op het totaal
  • gebaseerd op producten

Splitsen gebaseerd op het totaal

Klik gewoon op Betaling. U moet enkel het ontvangen geld ingeven dat u van elke klant heeft gekregen.

Klik op de betaalmethode (contant, kredietkaart,…) en geef het bedrag in. Herhaal dit voor elke klant.

Wanneer dit klaar is klikt u op valideren. Dit is hoe u gesplitste rekeningen doet gebaseerd op het totale bedrag.

Splitst de rekening gebaseerd op producten

Op het hoofdscherm, klik op Splitsen

Selecteer de producten die de eerste klant wilt betalen en klik vervolgens op Betaling

U krijgt het totaal, verwerkt de betaling en klikt op Valideer

Volg dezelfde procedure voor de volgende klant van dezelfde tafel.

Wanneer alle producten betaald zijn gaat u terug naar de tafel kaart.