1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Diverse operaties
  5. Hoe voorraad te beheren die u niet bezit?

Hoe voorraad te beheren die u niet bezit?

Introductie

Sommige leveranciers bieden aan om producten op te slaan en verkopen zonder dat deze aangeschaft dienen te worden, deze methode heet consignatievoorraad.

Consignatievoorraad is een goede manier voor fabrikanten en leveranciers om nieuwe producten te lanceren. Wederverkopers kunnen wellicht terughoudend zijn om producten te kopen die zij wellicht niet kunnen verkopen. Consignatievoorraad geeft de mogelijkheid om een nieuw product in de markt te introduceren zonder deze eerst zelf aan te schaffen.

BizzCloud heeft de mogelijkheid om consignatievoorraad te beheren via geavanceerde instellingen.

Configuratie

Open het menu Voorraad ‣ Instellingen ‣ Instellingen en in het Producteigenaars gedeelte selecteer Beheer geadresseerde stock (geavanceerd) en klik op Toepassen.

Ontvangen van consignatievoorraad

Ga naar het Voorraad dashboard en open Ontvangsten en maak een nieuwe aan. U ziet in aan de rechterkant van de pagina een nieuwe regel met Eigenaar. U kunt hier specificeren welke partner eigenaar is van de voorraad of deze leeg laten indien u zelf de eigenaar bent.