1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Geavanceerde routes
  5. Hoe routes te gebruiken?

Hoe routes te gebruiken?

Overzicht

Een route is een verzameling van inkoopregels en pushregels. BizzCloud kan geavanceerde push/pull route configuraties beheren, bijvoorbeeld:

• Productieketens beheren
  • Beheer standaard locaties per product
  • Definieer routes binnen uw magazijn aan de hand van uw bedrijfsbehoeften zoals kwaliteitsbewaking, nazorg diensten of retourzendingen
  • Beheer verhuurde goederen door automatisch retour regels te genereren

Configuratie

Inkoopregels maken onderdeel uit van routes. Ga naar de Voorraad applicatie Instellingen ‣ Instellingen en vink aan Geavanceerde productieroutes van producten door middel van regels.

Voorgeconfigureerde routes

BizzCloud heeft bepaalde voorgeconfigureerde routes voor uw magazijnen.

In de Voorraad applicatie ga naar Instellingen ‣ Magazijnen.

In het tabblad Magazijninstellingen bepalen de Inkomende leveringen en Uitgaande leveringen opties enkele routes afhankelijk van uw keuzes.

Aangepaste routes

In de Voorraad applicatie ga naar Instellingen ‣ Routes.

Eerst dient u de plaatsen te selecteren waar deze route geselecteerd kan worden. U kunt meerdere keuzes combineren.

Routes toegepast op magazijnen

Als u Magazijnen aanvinkt dient u te kiezen op welk magazijn het toegepast moet worden. De route zal ingesteld worden voor alle overdrachten in dat magazijn die voldoen aan de criteria voor inkoop- en push regels.

Routes toegepast op producten

Als u Producten aanvinkt dient u handmatig in te stellen voor welk product het toegepast moet worden.

Open het product waarvoor u de routes wilt toepassen (Voorraad ‣ Voorraadbeheer ‣ Producten). Selecteer de routes in het tabblad Voorraad.

Routes toegepast op product categorie

Als u Productcategorieën aanvinkt dient u handmatig in te stellen voor welke categorieën het toepast moet worden.

Open het productcategorie waarvoor u de routes wilt toepassen (Instellingen ‣ Productcategorieën). Selecteer de routes in het gedeelte Logistiek:

Routes toegepast op verkooporderlijnen

Als u Verkooporderregels aanvinkt dient u handmatig de route in te stellen elke keer als u een verkooporder aanmaakt.

Om ervoor te zorgen dat het goed werkt dient u het gebruik van routes te activeren op de verkooporder.

In de Verkoop applicatie ga naar Instellingen ‣ Instellingen en vink aan Kies specifieke routes op de verkooporderregels (geavanceerd).

U kunt nu per verkooporderregel een route kiezen.

Inkoop configuratie

Wanneer u een inkoopverzoek aanmaakt kunt u de route forceren die u wilt gebruiken. Op de productpagina gaat u naar (Voorraadbeheer ‣ Producten) klik op Inkoopverzoeken. Kies de routes die u wilt gebruiken naast Voorkeurroutes:

Make to order route

Als u werkt zonder voorraad of met minimale voorraad regels is het beter om gebruik te maken van de Make to orderroute. Combineer dit met de route Kopen of Produceren en het zal automatisch de inkooporder triggeren of de productieorder als uw producten niet op voorraad zijn.