1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Geavanceerde routes
  5. Wat is een inkoopregel?

Wat is een inkoopregel?

Overzicht

Het inkoop voorraadcontrole systeem begint met een order van de klant. Met deze strategie maken bedrijven alleen de producten aan die nodig zijn om aan de order van de klant te voldoen. Een voordeel van dit systeem is dat u niet met overtollige voorraad komt te zitten wat weer opgeslagen moet worden. Hierdoor verlaagt u het voorraadniveau en dus ook de kosten die gepaard gaan met het verwerken en opslaan van goederen. Echter, een groot nadeel van het pull systeem is dat het mogelijk is dat u met productie problemen te maken krijgt zoals een leverancier die niet op tijd de producten kan leveren. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf niet op tijd de order kan leveren en dit zal bijdragen aan ontevredenheid bij de klant.

Een voorbeeld van een pull voorraadcontrole systeem is make to order (MTO). Het doel hiervan is om het voorraadniveau zo laag mogelijk te houden door voldoende voorraad te hebben, niet meer en niet minder, om aan de vraag van uw klanten te voldoen. Het MTO systeem elimineert verspilling door de hoeveelheid opslagruimte te verlagen die nodig is voor het aanhouden van voorraad en opslag van goederen.

Configuratie

Inkoopregels zijn onderdeel van de routes. In de Vooraad module gaat u naar Instelingen Instellingen en vink aan Geavanceerde productieroutes van producten door middel van regels.

Inkoopregels instellingen

De inkoopregels worden geconfigureerd op de routes. In de voorraad applicatie ga naar Instellingen Routes.

In het gedeelte van de inkoopregels klik op Item toevoegen.

Hier kunt u de condities instellen van uw regel. Er zijn drie verschillende acties mogelijk:

• Verplaats van andere locatie
  • Productieregels die het aanmaken van productieorders triggeren.
  • Inkoopregels die het aanmaken van inkooporders triggeren.