1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Geavanceerde routes
  5. Wat is een pushregel?

Wat is een pushregel?

Overzicht

Het push systeem voor voorraadbeheer omvat het voorspellen van de voorraadbehoefte om aan de vraag van de klant te voldoen. Bedrijven moeten hiermee voorspellen welke producten klanten zullen bestellen en hoeveel producten zullen worden gekocht. Het bedrijf zal op basis van deze informatie voldoende producten produceren om te voldoen aan de vraag en de producten verkopen aan de klant. Nadelen van het push voorraadbeheer systeem zijn dat voorspellingen vaak niet accuraat zijn omdat verkopen van jaar tot jaar kunnen variëren. Een bijkomend probleem van het push voorraadbeheer systeem is wanneer teveel producten overblijven in de voorraad de kosten voor het opslaan van deze producten zullen stijgen. Een voordeel van het push voorraadbeheer systeem is dat het bedrijf doorgaans verzekerd is van voldoende voorraad om orders te verwerken en hiermee voorkomen wordt om niet meer aan de vraag van de klant te kunnen voldoen.

Een push flow geeft aan hoe verschillende locaties aan elkaar gekoppeld zijn. Zodra de hoeveelheid producten verplaatst is naar de bronlocatie zal automatisch de rest van de keten in gang worden gezet op basis van de ingestelde parameters op de flow specificatie (bestemmingslocatie, vertraging, overdrachtstype, journaal). Dit kan automatisch of handmatig getriggerd worden.

Configuratie

Pushregels zijn onderdeel van de routes. In de Vooraad module gaat u naar Instelingen ‣ Instellingen en vink aan Geavanceerde productieroutes van producten door middel van regels.

Instellingen pushregels

De pushregels worden geconfigureerd op de routes. Ga naar Instellingen ‣ Routes.

In het gedeelte van de push regels klik op Item toevoegen.

Hier kunt u de voorwaarden van uw regel instellen. In dit voorbeeld, wanneer een product bij de Ontvangst locatie is, zal het verplaatst moeten worden naar kwaliteitsbewaking. Bij drie staps ontvangsten zal een extra push regel ervoor zorgen dat de producten bij kwaliteitsbeheer verplaatst worden naar de voorraad.

Voorraad verplaatsingen

De pushregel zal een voorraad verplaatsing triggeren. Op basis van de regels ingesteld op de route zult u zien dat sommige overdrachten klaar staan en andere nog in afwachting zijn.

De bovenstaande pushregel zal overdrachten aanmaken van de WH/Ontvangst locatie naar de WH/Kwaliteitsbeheerlocatie.

In dit voorbeeld staat een overdracht in afwachting voor de tweede push regel, deze regel geeft aan dat goederen verplaatst moeten worden naar de voorraad zodra de kwaliteitscontrole afgerond is.

Was this article helpful to you? Yes No