1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Hoe een leveringsmethode op te zetten?

Hoe een leveringsmethode op te zetten?

Overzicht

BizzCloud kan overweg met verschillende leveringsmethoden maar dit is standaard niet geactiveerd. Leveringsmethoden kunnen gebruik worden voor uw verkooporders, uw leveringen of op uw e-commerce platform.

Leveringsmethoden stellen u in staat om de vervoerder, prijs en bestemming te beheren. U kunt BizzCloud ook intergreren met externe vervoerders om de daadwerkelijke prijs te berekenen en benodige ruimte bij de vervoerder.

Configuratie

Installeer de Voorraad module

Leveringsmethoden worden beheerd via de Afleveringskosten module. Ga naar Toepassingen en zoek naar deze module. U moet wellicht de Toepassingen filter verwijderd om dit te zien:

Configureer de leveringsmethode

Om uw leveringsmethoden te configureren gaat u naar de Voorraad module en klikt u op Instellingen ‣ Verzendwijzes.

Vul eerst de naam en het transportbedrijf in.

Vervolgens moet u de prijs instellen. Het kan een vaste prijs zijn of gebaseerd zijn op regels.

• Als de prijs vast is vinkt u Vaste prijs aan. U dient slecht de prijs te definiëren. Als u wilt dat er geen leveringskosten in rekening worden gebracht boven een bepaalde prijs dan vinkt u aan Gratis indien het orderbedrag meer is dan vervolgens stelt u de prijs in.

• Als de prijs variabel is op basis van regels vinkt u Gebaseerd op regels aan en klikt u op voeg item toe aan prijsregel. Kies een conditie gebaseerd op het gewicht, volume, prijs of hoeveelheid.

Tenslotte is het mogelijk om de leveringsmethoden te beperken tot een paar bestemmingen. Dit limiet kan toegepast worden op landen, staten of zelfs postcodes. Deze feature beperkt de lijst van landen in uw e-commerce platform.

Leveringsproces

Verkooporder

U kunt de leveringsmethode kiezen op uw verkooporder. Als u de kosten van de levering wilt factureren dan klikt u op Prijs instellen, dit zal een extra regel aanmaken met de naam van de leveringsmethode als product.

Levering

U kunt de leveringsmethode toevoegen of wijzigen op de leveringsorder.

Op de leveringsorder vinkt u aan Informatie vervoerder. De vervoerder is de gekozen leveringsmethode.