1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Intercompany transacties
  5. Verkooporder aanmaken

Verkooporder aanmaken

Om een verkooporder aan te maken en producten van andere bedrijven te verkopen kun je een route toevoegen aan de verkooporder regel.

1. Ga naar verkopen -> instellingen -> settings

Vink kies specifieke routes voor verkoopregels aan en klik op toepassen bovenaan de pagina

1. Ga naar verkopen -> verkopen -> verkooporders

We zijn momenteel ingelogd met als bedrijf Amsterdam en gaan een product verkopen uit Rotterdam

Klik op aanmaken en geef bij de order regel met de producten uit een andere vestiging de juiste route aan.

2. Klik op opslaan en bevestig verkoop

Indien er een foutmelding komt controleer dan de instellingen aan de hand van de andere topics

Als de verkooporder is bevestigd dan is er een intercompany transactie toegevoegd voor het product van Rotterdam.

Dit betekent dat in dit geval een verkooporder in de vestiging Rotterdam is aangemaakt en een inkooporder in de vestiging rotterdam met het product waarbij de route is geselecteerd.

3. Ga naar voorraad -> intercompany verplaatsingen en klik op de intercompany transactie

Hier is te zien dat er een transactie is aangemaakt voor het product van Rotterdam met de bijbehorende verkoop en inkooporders