1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Leveringsorders
  5. Hoe de juiste voorraad flow te kiezen om leveringsorders te verwerken?

Hoe de juiste voorraad flow te kiezen om leveringsorders te verwerken?

Afhankelijk van factoren zoals het soort items dat uw verkoopt, de grootte van uw magazijn, het aantal orders die dagelijks geregistreerd worden… kan de wijze waarop u leveringen naar klanten toe verwerkt erg verschillen.

BizzCloud geeft u de mogelijkheid om leveringen van uw magazijn op 3 verschillende manieren te verwerken:

  • Een staps (leveren): Lever direct vanuit de voorraad
  • Twee staps (verzamelen + leveren): Breng goederen naar de output locatie voor levering
  • Drie staps (verzamelen + verpakken + leveren): Maak pakketten op een toegewezen locatie en breng deze vervolgens naar de output locatie voor levering

Voor bedrijven met een klein magazijn en geen noodzaak om veel voorraad aan te houden of geen bederfbare producten verkopen, is één staps levering de eenvoudigste oplossing aangezien het niet veel configuratie nodig heeft en orders snel kan verwerken.

Voor de voorrraad methoden FIFOLIFO en FEFO is het vereist om minimaal twee staps levering toe te passen om zendingen te verwerken. De verzamelmethode zal bepaald worden door de verzamelstrategie en items die zijn verzameld zullen worden verstuurd naar de klant. Deze methode is interessant wanneer u grote voorraden heeft en in het bijzonder wanneer de items veel ruimte in beslag nemen.

Het drie staps systeem is nuttig in specifieke situaties maar voornamelijk om zeer grote voorraden te verwerken. De items worden verplaatst naar een verpakkingsruimte waar deze geassembleerd worden en vervolgens ingeladen worden bij de vervoerder voor levering naar de klanten.

Was this article helpful to you? Yes No