1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Leveringsorders
  5. Hoe leveringsorders te verwerken in drie stappen (verzamelen + verpakken + verzenden)?

Hoe leveringsorders te verwerken in drie stappen (verzamelen + verpakken + verzenden)?

Overzicht

BizzCloud is standaard geconfigureerd om gebruik te maken van één staps levering. Wanneer een order naar de verzendafdeling gaat voor uiteindelijke levering zullen alle items worden verzonden in één enkele levering zodra deze beschikbaar zijn. Echter, uw bedrijfsvoering vereist wellicht extra stappen voordat het product geleverd kan worden.

Met het drie staps proces (verzamelen + verpakken + verzenden) worden de items eerst verstuurd naar een verpakkingsruimte voor assemblage alvorens deze worden aangeboden aan de vervoerder voor levering naar de klanten.

U dient enkele configuratiestappen te doorlopen om verzamelen + verpakken + verzenden mogelijk te maken in BizzCloud. Deze stappen maken extra locaties aan die standaard Output en Verpakkingszone genoemd worden. Wanneer uw magazijncode WH is zal de configuratie twee nieuwe locaties aanmaken genaamd WH/Output en WH/Verpakkingszone.

Goederen zullen zich van WH/Voorraad naar WH/Verpakkingszone verplaatsen in de eerste stap. Daarna gaan de goederen van WH/Verpakkingszone* naar WH/Output. Tenslotte zullen de goederen van WH/Output naar de eindbestemming geleverd worden.

Configuratie

Sta het beheren van routes toe

BizzCloud configureert de overdracht van leveringsorders via routes. Routes geven uw een mechanisme om verschillende handelingen met elkaar te verbinden. In dit voorbeeld gaan wij de verzamelstap koppelen aan de leveringstap.

Om beheer van routes mogelijk te maken gaat u naar Instellingen ‣ Instellingen

Onder Locatie & Magazijn ‣ Routes klik op het keuzerondje Geavanceerde productieroutes van producten door middel van regels. Zorg ervoor dat de optie Beheer meerdere locaties per magazijn ook geactiveerd is.

Configureer het magazijn voor verzamelen + verpakken + verzenden

Ga naar Instellingen ‣ Magazijnen en bewerk het magazijn dat gebruikt gaat worden.

Voor uitgaande zendingen selecteer de optie Maak pakketten in een toegewezen locatie, breng deze naar de output locatie voor levering (verzamelen + verpakken + verzenden).

Maak een verkooporder

Vanuit de Verkopen module maakt u een verkooporder aan met een paar producten die geleverd moeten worden.

Merk op dat we nu 3 overdrachten geassocieerd zien met deze verkooporder in de status knop boven de verkooporder.

Indien u op de knop klikt zou u nu drie verschillende verzamellijsten moeten zien:

1. De eerste met een referentie PICK om het verzamelproces aan te geven,
  2. De tweede met de referentie PACK dat het verpakkingsproces is,
  3. De laatste met een referentie OUT om de verzendwijze aan te geven.

Verwerk een levering

Hoe de verzamelstap te verwerken?

Zorg ervoor dat u voldoende producten in voorraad heeft en ga naar Voorraad en klik op de Wachten link onder de Pick kanban kaart.

Klik op de verzamellijst die u wilt verwerken.

Klik op Reserveren om de producten te reserveren indien deze beschikbaar zijn.

Klik op Bevestig om de overdracht van WH/Voorraad naar WH/Verpakkingszone te voltooien.

De verzamelstap is hiermee voltooid en WH/Verzamelen zou nu Voltooid moeten weergeven in de statuskolom bovenaan de pagina. Het product is verplaatst van WH/Voorraad naar WH/Verpakken

Hoe de verpakkingstap te verwerken?

Ga naar Voorraad en klik op de # Verplaatsingen link onder de Pack kanban kaart.

Klik op de verzamellijst die u wilt verwerken.

Klik op Bevestig om de overdracht van WH/Verpakkingzone naar WH/Output te voltooien.

De verpakkingstap is hiermee compleet en WH/Verpakken zou nu Voltooid moeten weergeven in de statuskolom bovenaan de pagina. Het product is verplaatst van WH/Verpakkingzone naar WH/Output, het product is niet beschikbaar gesteld voor de volgende stap (levering).

Hoe de leveringstap te verwerken?

Ga naar Voorraad en klik op de # Te doen link onder de Uitgaande leveringen kanban kaart.

Klik op de verzamellijst die u wilt verwerken.

Klik op Bevestig om de overdracht van WH/Output naar de klant te voltooien (klik op Toepassen om hoeveelheden toe te wijzen gebaseerd op de hoeveelheden getoond in de Te doen kolom).

De leveringstap is hiermee voltooid en WH/Output zou nu Voltooid moeten weergeven in de statuskolom bovenaan de pagina. Het product is geleverd aan de klant.