1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Magazijnen
  5. Wat is het verschil tussen magazijnen en locaties?

Wat is het verschil tussen magazijnen en locaties?

In BizzCloud is een Magazijn het daadwerkelijk gebouw or plaats waar u items worden opgeslagen. U kunt meerdere magazijnen aanmaken en goederen verplaatsen tussen magazijnen.

Een Locatie is een specifieke plek binnen uw magazijn. Dit kan worden gezien als een sub-locatie van uw magazijn zoals een schap, vloer, gangpad, enzovoorts. Een locatie is daarom onderdeel van één magazijn en het is niet mogelijk om een locatie te koppelen aan meerdere magazijnen. U kunt zoveel locaties als u wilt configureren onder één magazijn.

Er zijn 3 soorten locaties:

  • De Fysieke Locaties zijn interne locaties die onderdeel uitmaken van de magazijnen waar u de eigenaar van bent. Dit kunnen de laden en lossen locaties zijn van uw magazijn, een plank of een afdeling, enzovoorts.
  • De Partner Locaties zijn locaties binnen het magazijn van een klant of leverancier. Deze locaties werken op dezelfde wijze als Fysieke Locaties met als enige verschil dat u hiervan niet de eigenaar bent.
  • De Virtuele Locaties zijn locaties die niet bestaan maar waar producten geplaatst kunnen worden als deze nog niet fysiek in de voorraad zijn opgenomen (of niet meer zijn opgenomen). Deze locaties zijn handig als u verloren producten uit de voorraad wilt halen (in de Verloren Voorraad) of wanneer u producten die onderweg zijn naar uw magazijn alvast wilt registeren (Inkopen).

In BizzCloud zijn locaties hiërarchisch gestructureerd. U kunt de locaties als een boomstructuur beschouwen gebaseerd op een parent-child relatie. Dit geeft u gedetailleerde analyses van uw voorraad handelingen en de wijze waarop u magazijn georganiseerd is.

Was this article helpful to you? Yes No