1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Partijen en Serienummers
  5. Hoe met serienummers werken?

Hoe met serienummers werken?

Introductie

Serienummers worden gebruikt om producten te volgen met serienummers bij iedereen transactie. U kunt de huidige locatie van een product volgen met serienummer. Wanneer producten worden verplaatst van de ene locatie naar de andere zal het systeem automatisch de huidige locatie van het product identificeren gebaseerd op de laatste overdracht van het product. U kunt hiermee de laatste locatie verkrijgen waar het product naartoe is verplaatst.

De dubbele invoer voorraadbeheer in BizzCloud geeft u de mogelijkheid om geavanceerde tracerbaarheid toe te passen.

Opzetten

Applicatie configuratie

U dient het volgen van serienummers te activeren in de configuratie. In de Voorraad applicatie ga naar Instellingen ‣ Instellingen, selecteer Traceer partijnummers.

Klik vervolgens op Toepassen.

Product configuratie

Uiteindelijk moet u nog aangeven welke producten u wilt traceren in partijen.

Ga naar Voorraadbeheer ‣ Producten en open het product van uw keuze. Klik op Bewerken en in het Voorraadtellingtabblad selecteer Op unieke serienummer klik vervolgens op Opslaan.

Serienummers beheren

Verplaatsingen

Om overdrachten te verwerken van producten die gevolgd worden middels serienummers dient u het nummer in te vullen. Om serienummers toe te wijzen aan producten waarbij tracering features zijn geactiveerd dient u eerst de overdracht te markeren als nog uit te voeren. Klik op de Markeer als taak knop om het Lot spitsen icoon weer te geven. Afhankelijk van uw configuratie kan het nodig zijn om te klikken op de Reserveren knop nadat u de overdracht als taak heeft gemarkeerd.

Klik op het serienummer icoon:

Een venster verschijnt. Klik op Item toevoegen en vul de serienummers in.

Als u producten verplaatst die reeds een serienummer hebben toegewezen zullen deze in de lijst verschijnen. Klik op het + icoon om te bevestigen dat u deze serienummers aan het verplaatsen bent.

Voorraad tellingen

Voorraadbeheer van een product dat middels serienummers gevolg wordt kan op twee manieren:

  • Klassieke voorraad op producten
  • Voorraad van een serienummer

Wanneer u een klassiek voorraadbeheer doet is er een Serienummer kolom. Als het product alleen een serienummer heeft toegewezen gekregen zal dit vooraf ingevuld zijn.

Klik op Item toevoegen als het product nog niet opgenomen is in de voorraad. U kunt eenvoudig serienummers aanmaken door simpelweg een nieuw nummer in te voeren in de kolom.

De hoeveelheid moet 1 zijn voor elke lijn.

U kunt ook de voorraad beheren van een serienummer. In dit geval dient u een serienummer in te vullen. U kunt vanaf hier ook een nieuw serienummer aanmaken. Voer een serienummer in en een nieuw venster zal verschijnen om deze te koppelen aan een product.

Traceerbaarheid serienummer

Het serienummer wat u heeft toegewezen aan een item stelt u in staat om te volgen waar deze is ontvangen, opgenomen is in de voorraad, aan wie deze verkocht is en waarheen deze verstuurd is.

Om een item te volgen open de Voorraad module en in Voorraadbeheer ‣ Serienummer/Partijen klik op het serienummer wat correspondeert met uw zoekopdracht.

You can have more details by clicking on the Traceability button:

Was this article helpful to you? Yes No