1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Partijen en Serienummers
  5. Wat is het verschil tussen partijen en serienummers?

Wat is het verschil tussen partijen en serienummers?

Introductie

Partij- en serienummers hebben in BizzCloud overeenkomst in hun functionele systeem maar zijn verschillend in hun gedrag. Ze worden beide beheerd binnen de VoorraadInkopen en Verkopen modules.

Partijen corresponderen tot een bepaalde hoeveelheden producten die u heeft ontvangen en samen verpakt zijn tot één pakket.

Serienummers zijn identificatienummers toegekend aan één specifiek product om het mogelijk te maken om de historie van het product te volgen, van ontvangst tot levering en service na verkoop.

Wanneer te gebruiken

Partijen zijn interessant voor producten die u in grote hoeveelheden ontvangt en waarvoor een partijnummer kan helpen bij rapportages, kwaliteitsbewaking of andere informatie. Partijen helpen om bijvoorbeeld productiefouten te identificeren bij een aantal items. Het kan ook nuttig zijn voor batch productie van kleren of voedingsproducten.

Serienummers zijn interessant voor items die wellicht nazorg nodig hebben na verkoop zoals smartphones, laptops, koelkasten en andere elektronica. U zou het serienummer van de producent kunnen gebruiken of uw eigen, afhankelijk van de wijze waarop u deze producten verwerkt.

Wanneer niet te gebruiken

Opslaan van consumptiegoederen zoals keukenpapier, toiletpapier, pennen en printpapier in partijen heeft weinig nut aangezien het vrijwel niet mogelijk is om deze terug te sturen in een geval van een productiefout.

Aan de andere kant is een serienummer toekennen aan elke product een tijdrovende taak dat alleen nut heeft als het product garantie heeft of nazorg nodig heeft. Een serienummer toewijzen aan bijvoorbeeld brood is niet logisch.

Was this article helpful to you? Yes No