1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Van inkoop naar levering

Van inkoop naar levering

Overzicht

Voorraad is het hart van uw bedrijf. Het kan een zeer complexe zaak zijn, maar met BizzCloud is het ontvangen en leveren van goederen zeer eenvoudig. In deze handleiding laten wij zien hoe u het hele proces van ontvangen tot leveren kunt uitvoeren.

BizzCloud Voorraad is volledig geïntegreerd met de andere applicaties zoals InkopenVerkopen of Voorraad maar niet gelimiteerd tot deze processen. Het is ook volledig geïntegreerd met onze E-commerceProductie en Reparatie applicaties.

Hoe ontvangen goederen te verwerken?

Maak een inkooporder

Ga naar de Inkopen applicatie. Het eerste scherm is de Inkoopverzoek lijst. Klik op de knop Aanmaken.

Vul de informatie in van de Leverancier en klik vervolgens op Item toevoegen om enkele producten toe te voegen bij uw inkoopverzoek.

Klik op Bevestig order als u zeker bent van de producten, prijzen en hoeveelheden.

Ontvangen goederen ophalen

U kunt de goederen op 2 manieren ontvangen:

Van het verkooporder

Rechtsboven uw inkooporder ziet u een knop met de gerelateerde Ontvangsten:

Klik hierop om de Overdrachtsorder in te zien.

Vanuit het magazijn dashboard

Wanneer u de Voorraad applicatie opent klik op # te ontvangen om een lijst te zien van de ontvangsten die u moet verwerken.

In de lijst klik op de ontvangst gerelateerd aan de inkooporder:

Ontvangen goederen verwerken

Om de voorraadoverdracht te verwerken klikt u simpelweg op Valideer om de overdracht te voltooien. Een bericht zal op het scherm verschijnen met het verzoek of u de hele order wilt verwerken, ga hiermee akkoord door op Toepassen te klikken.

Hoe een leveringsorder te verwerken?

Plaats een verkooporder

Ga naar de Verkoop applicatie en klik op de Offertes knop.

U krijgt een lijst te zien van alle offertes. Klik op de Aanmaken knop.

Voer de Klantinformatie in en klik op Item toevoegen om enkele producten toe te voegen aan uw offerte.

Klik op Bevestig verkoop om het order te plaatsen.

De leveringsorder ophalen

U kunt de leveringsorder op twee manieren tevoorschijn halen:

Vanuit het verkooporder

Rechtsboven de verkooporder ziet u een knop met de gerelateerde Levering:

Klik hierop om de Overdrachtsorder in te zien.

Vanuit het magazijn dashboard

Wanneer u de Voorraad applicatie opent klikt u op de # nog te doen om een lijst te krijgen van de ontvangsten die u moet verwerken.

In de lijst klik op de regel gerelateerd aan de verkooporder:

Verwerk de levering

Om de voorraadoverdracht te verwerken klikt u simpelweg op Bevestig om de overdracht te voltooien. Een bericht zal op het scherm verschijnen met het verzoek of u de hele order wilt verwerken, ga hiermee akkoord door op Toepassen te klikken.

Geavanceerde flows

In deze handleiding zijn de meest eenvoudig goederenstromen uitgelegd. BizzCloud is ook geschikt voor bedrijven met meer complexe vormen van magazijnbeheer.

• Standaard zijn alleen ontvangsten* en leveringen geconfigureerd maar u kunt ook gebruik maken van de multi-locatie en multi-magazijn functionaliteit om interne overdrachten te doen.
  • Routes: u kunt goederenstromen automatiseren met push- en pullregels.
  • Multi-stap ontvangsten en leveringen kunnen eenvoudig ingesteld worden voor ieder magazijn
  • Veel meer: barcode scanningserienummerspartijencross-dockingdropshipping, integratie met een derde-partij vervoerder, wegleggen en verzamel strategien… dit is allemaal mogelijk met BizzCloud