1. Home
  2. Docs
  3. Kassabackup
  4. Kassa hardware opzet

Kassa hardware opzet

POSBox opzet handleiding

Vereisten

Controleer dat u zeker alle benodigdheden heeft voor u de POSBox begint op te zetten. U heeft nodig:

• De POSBox
  • Een 2A oplader
  • Een computer of tablet met een geüpdatet webbrowser
  • Een draaiende SaaS of BizzCloud instantie met de Kassa geïnstalleerd
  • Een lokale netwerk opzet met DHCP (dit is de standaard instelling)
  • Een RJ-45 internetkabel of een Linux compatibele Wi-Fi USB adapter
  • An Epson USB TM-T20 Printer or another ESC/POS compatible printer
  • Een Honeywell Eclipse USB Barcode scanner of een ander compatibel apparaat
  • Een Epson compatibele kassa lade

Stap per stap opzethandleiding

Huidige versie van de POSBox (sinds 2015)

Oude versie van de POSBox (voor 2015)

Connecteer externe toestellen

• Printer: Connecteer een ECS/Kassa printer met een USB poort en zet deze aan.
  • Kassalade: De kassalade moet geconnecteerd zijn met de printer via een RJ25 kabel.
  • Barcode scanner: Connecteer uw barcode scanner. Om u barcode scanner compatibel te maken moet het zich voordoen als een toetsenbord en moet het geconfigureerd zijn in US QWERTY. Het moet barcodes ook beëindigen met een enter karakter (toetscode 28). Dit is normaal gezien de normale configuratie van uw barcode scanner.
  • Weegschaal: Connecteer uw weegschaal en zet ze aan.
  • Internet: Als u geen Wi-Fi wilt gebruiken steekt u de internetkabel in. Verzeker u van dat dit de POSBox connecteert met hetzelfde netwerk als uw POS toestel.
  • Wi-Fi: Indien u geen internet wilt gebruiken moet u een Linux compatibele USB Wi-FI adapter inpluggen. De meeste commerciële Wi-Fi adapters zijn Linux compatibel. Officieel ondersteunde Wi-Fi adapters zijn diegene met een Ralink 5370 chipset. Verzeker u er van dat u geen internetkabel insteekt, omdat alle Wi-Fi functionaliteit omzeilt wordt wanneer een bekabelde verbinding beschikbaar is.

Zet de POSBox aan

Steek de oplader in uw POSbox, een helderrood status led licht zou moeten gaan branden.

Verzeker er u van dat de POSBox klaar is

Eenmaal voorzien van stroom heeft de POSBox een tijdje nodig om op te starten. Eenmaal de POSBox klaar is zou het een status ticket moeten printen met het IP adres op. De status LED, net naast de rode stroom LED, moet permanent groen branden.

De kassa opzetten

Om de POSBox op te zetten in de Kassa gaat u naar Kassa ‣ Configuratie ‣ Instellingen en selecteert u de Kassa. Scroll naar beneden naar de Hardware Proxy / POSBox sectie en activeer de opties voor de hardware die u wilt gebruiken via de POSBox. Het ingeven van het IP adres van de POSBox wordt geadviseerd (het wordt geprint op het ticket na het opstarten van de POSBox). Wanneer er geen IP is opgegeven zal de Kassa proberen deze zelf te vinden in het lokale netwerk.

Verzeker u er van dat er maar één kassa is geactiveerd met de optie voor Scanning/Barcode indien u meerdere kassa’s draait op dezelfde POSBox.

Het is mogelijk een goed idee om de zorgen dat het IP van de POSBox nooit veranderd in uw netwerk. Kijk naar uw router documentatie om te zien hoe u dit kan doen.

Lanceer de kassa

Indien u de POSBox’s IP adres niet heeft ingegeven op de configuratie zal de POS tijd nodig hebben om een netwerkscan uit te voeren om de POSBox te vinden. Dit wordt slechts éénmalig gedaan.

De Kassa is nu verbonden met de POSBox en u hardware zou klaar moeten zijn om te kunnen gebruiken.

Wi-Fi configuratie

De POSBox kan Wi-Fi gebruiken. Om Wi-Fi te gebruiken heeft u een Linux compatibele Wi-Fi USB adapter nodig. De meeste commercieel beschikbare adapters zijn Linux compatibel. Ofifcieel ondersteunde Wi-FI adapters zijn degene met een Ralink 5370 chipset.

Steek zeker geen internetkabel in, anders wordt alle Wi-Fi gerelateerde functionaliteit uitgeschakeld wanneer een bekabeld netwerk beschikbaar is.

Wanneer de POSBox opstart met een Wi-Fi adapter start deze zijn eigen Wi-Fi toegangspunt genaamd Posbox waar u mee kan verbinden. De tickets die geprint worden wanneer de POSBox opstart zullen dit tonen. Om de POSBox te doen connecteren met een al bestaand netwerk gaat u naar de home pagina van de POSBox (aangegeven op het ticket) en gaat u naar de Wi-Fi configuratie pagina. Van hieruit kan u een netwerk kiezen om mee te verbinden. Merk op dat wij enkel open en WPA(2)-PSK netwerken ondersteunen. Wanneer u connecteert met een WPA-beveiligd netwerk moet u het wachtwoord veld invullen. De POSBox zal proberen te connecteren met het opgegeven netwerk en print een nieuw POSBox status ticket nadat deze verbonden is.

Indien u plant om uw POSBox direct op te zetten met Wi-FI kan u de optie blijvend aanvinken op de Wi-Fi configuratie pagina wanneer u connecteert met een netwerk. Dit zal de netwerk keuze aanhouden doorheen verschillende heropstarten. Dit betekend dat in plaats van het opstarten van een eigen Posbox netwerk de POSBox altijd zal proberen om te connecteren met het opgegeven netwerk na een boot.

Wanneer de POSBox niet kan verbinden valt deze terug op het starten van zijn eigen Posbox toegangspunt. Indien de connectie verloren gaat met een Wi-Fi netwerk na er mee te verbinden zal de POSBox proberen de connectie automatisch te herstellen.

Multi-POS configuratie

De geadviseerde weg om een mult-kassa winkel omgeving op te zetten is om één POSbox per kassa te hebben. In dit geval is het verplicht om manueel het IP adres van elke POSBox op te geven in elke kassa. U moet ook uw netwerk configureren om u er van te verzekeren dat de POSBoxen hun IP adressen niet veranderen. Bekijk hiervoor aub uw router documentatie.