1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Partijen en Serienummers
  5. Hoe partijen te beheren van identieke producten?

Hoe partijen te beheren van identieke producten?

Overzicht

Partijen zijn interessant voor producten die u in grote hoeveelheden ontvangt en waarvoor een partijnummer kan helpen bij rapportages, kwaliteitsbewaking of andere informatie. Partijen helpen om bijvoorbeeld productiefouten te identificeren bij een aantal items. Het kan ook nuttig zijn voor batch productie van kleren of voedingsproducten.

BizzCloud heeft de mogelijkheid om partijen te beheren zodat u kunt voldoen aan traceerbaarheid regelgeving opgelegd in de meerderheid van industriële sectoren.

De dubbele invoer voorraadbeheer in BizzCloud geeft u de mogelijkheid om geavanceerde tracerbaarheid toe te passen.

Opzetten

Applicatie configuratie

U dient het volgen van partijen te activeren in de configuratie. In de Voorraad applicatie ga naar Instellingen ‣ Instellingen, selecteer Traceer partijnummers

Om over geavanceerde partijbeheer functies te beschikken dient u ook Beheer meerdere locaties per magazijn te selecteren.

Klik vervolgens op Toepassen.

Configuratie van handelingen

U dient ook in te stellen hoe u partijen wenst te beheren voor elke handeling. In de Voorraad applicatie ga naar Instellingen ‣ Operatie soorten.

Voor iedere soort handeling (ontvangsten, interne overdrachten, leveringen, enzovoorts) kunt u instellen of u nieuwe partijnummer kunt aanmaken of alleen gebruik kunt maken van bestaande partijnummers.

Product configuratie

Uiteindelijk moet u nog aangeven welke producten u wilt traceren in partijen.

Ga naar Voorraadbeheer ‣ Producten en open het product van uw keuze en klik vervolgens op Bewerken. In het tabblad Voorraadtelling selecteert u Traceren middels partijen en klik op Opslaan.

Partijen beheren

Verplaatsingen

Om de overdracht te verwerken van een product dat gevolgd wordt middels een partij, dient u het partijnummer in te vullen.

Klik op het lot icoon:

Een venster verschijnt. Klik op Voeg item toe en vul het lotnummer en de hoeveelheid in.

Afhankelijk van uw configuratie op gebied van uit te voeren handelingen kunt u nieuwe partijnummers invullen of alleen gebruik maken van bestaande partijnummers.

Voorraad tellingen

Voorraad van een product getraceerd op partij kan op 2 manieren gedaan worden:

• Klassieke voorraad op producten
  • Voorraad van een partij

Wanneer u een klassiek voorraadbeheer doet is er een Serienummer kolom. Als het product alleen een serienummer heeft toegewezen gekregen zal dit vooraf ingevuld zijn.

Klik op Item toevoegen als het product nog niet in de voorraad is opgenomen. U kunt eenvoudig partijen aanmaken, type hiervoor simpelweg een nieuw partijnummer in de kolom.

U kunt ook alleen de voorraad doen van een partij. In dit geval dient u het Partijnummer in te vullen. U kunt vanaf hier ook een nieuwe partij aanmaken. Type het nummer in en een nieuw venster zal getoond worden om het nummer te koppelen aan een product.

Partij traceerbaarheid

U kan de partij traceerbaarheid controleren vanuit Voorraad ‣ Voorraadcontrole ‣ Serienummers/Partijen

You can have more details by clicking on the Traceability button: