1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Voorraad tellingen
  5. Hoe de initiële voorraad te maken?

Hoe de initiële voorraad te maken?

Een van de belangrijkste kenmerken van magazijn management software is het correct bijhouden van de voorraad. Zodra uw producten gedefinieerd zijn is het nodig om de initiële voorraad te bepalen. U dient de realiteit te reflecteren door de juiste hoeveelheden in de juiste locaties te bepalen.

Product configuratie

Om een nieuw product aan te maken in de Voorraad module gaat u naar Voorraadbeheer ‣ Producten en klikt u op Aanmaken. Configureer het product als een Voorraadproduct en niet als een verbruiksartikel.

Start de initiële voorraad

Update de product hoeveelheid voor één product

Bij het product wat u zojuist heeft aangemaakt ziet u bij de bovenste tegels dat er momenteel geen voorraad is. Klik op Update beschikbare Hvh knop.

Een nieuw venster zal nu worden getoond. In het veld Nieuwe voorraad kunt u invullen hoeveel u op dit moment van het product in voorraad hebt. Klik op Toepassen wanneer u de juiste hoeveelheid heeft ingevuld.

Op de product kaart ziet u dat de beschikbare voorraad is bijgewerkt.

Wanneer u nu de Voorraad aanpassingen in het Voorraadbeheer menu controleert, ziet u dat er automatisch een nieuwe regel is aangemaakt en geverifieerd met de naam “TEL: (naam van uw product)”.

Meerdere producten in één keer

Maak alle producten waarvan u de voorraad wil volgen aan (als Voorraadproducten). Zodra de producten met voorraad zijn gedefinieerd dient u een de huidige voorraad van de producten te specificeren per locatie. Ga hiervoor naar Voorraadbeheer ‣ Voorraad aanpassingen om met dit proces te beginnen.

Vul een naam in (bijvoorbeeld beginvoorraad) en selecteer de voorraad locatie van inventaris. Wanneer u een bron-locatie selecteert (zoals Voorraad dat wellicht in verschillende sub-locaties is gesplitst) dan kunt ook de sub-locaties selecteren.

U kan kiezen tussen het aanmaken van een voorraad voor alle producten, voor een paar producten of maar één product. In dit geval kiezen we de Alle producten optie.

Klik op de Start voorraadtelling knop. Afhankelijk van de gekozen telmethode (alle producten of geselecteerde producten) is het wellicht nodig om producten handmatig toe te voegen door te klikken op Voeg item toe.

Vul de Echte hoeveelheid in die u in voorraad hebt voor elk product.

Klik op de Goedkeuren voorraadtelling knop om de nieuwe voorraadtelling te bevestigen.

Rapportering

Om de huidige voorraad te controleren gaat u naar Voorraadbeheer ‣ Producten, en klik op de lijst knop: