1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Voorraad tellingen
  5. Hoe te kiezen tussen de minimale voorraad regels en make to order?

Hoe te kiezen tussen de minimale voorraad regels en make to order?

Minimale voorraad regels en Make to order hebben overeenkomstige gevolgen maar verschillende regels. Deze dienen toegepast te worden op basis van uw fabricage en levering strategie.

Terminologie

Minimale voorraad regels

Minimale voorraad regels worden gebruikt om er zeker van te zijn dat uw altijd voldoende voorraad heeft van een product om te voldoen aan behoefte van het fabricageproces of aankopen van klanten. Wanneer het voorraadniveau van een product de minimale hoeveelheid bereikt zal het systeem automatisch een inkoopvoorstel doen om het maximale voorraadniveau te bereiken.

Make to order

De Make to order functionaliteit zal een Inkooporder generen voor dezelfde hoeveelheid als de Verkooporder gerelateerd aan het product. Het systeem zal niet de huidige voorraad controleren. Dit betekent dat een concept inkooporder aangemaakt zal worden ongeacht het niveau van de huidige voorraad.

Configuratie

Minimale voorraad regels

De minimale voorraad regels instellingen zijn te vinden via Voorraad ‣ Voorraadbeheer ‣ Aanvulopdracht regels in het drop down menu. Klik vervolgens op Aanmaken om de minimale en maximale voorraad regels in te stellen voor een product.

Active
If the active field is set to False, it will allow you to hide the orderpoint without removing it.
Product Unit of Measure
Default Unit of Measure used for all stock operation.
Procurement Group
Moves created through this orderpoint will be put in this procurement group. If none is given, the moves generated by procurement rules will be grouped into one big picking.
Minimum Quantity
When the virtual stock goes below the Min Quantity specified for this field, Odoo generates a procurement to bring the forecasted quantity to the Max Quantity.
Maximum Quantity
When the virtual stock goes below the Min Quantity, Odoo generates a procurement to bring the forecasted quantity to the Quantity specified as Max Quantity.
Quantity Multiple
The procurement quantity will be rounded up to this multiple. If it is 0, the exact quantity will be used.
Lead Time
Number of days after the orderpoint is triggered to receive the products or to order to the vendor

Klik nu op uw product om toegang te krijgen tot het gerelateerde producten formulier en vergeet niet om een leverancier te selecteren in het Voorraad submenu.

Maak op order

De maak op order instellingen zijn te bereiken via het product formulier door te klikken op Voorraad module ‣ Voorraadbeheer ‣ Producten (of iedere andere module waar product beheer beschikbaar is).

Op het product formulier, onder Voorraad click op Maak Op Order.

Kies tussen de twee opties

De keuze tussen de twee opties is afhankelijk van uw voorraadstrategie. Indien u een buffer wenst en dus altijd een minimale hoeveelheid van een product op voorraad wenst te hebben dient u de minimale voorraad regels te gebruiken. Wanneer u alleen nieuwe voorraad wenst te bestellen nadat een verkooporder bevestigd is, dan dient u gebruik te maken van de make to order optie.

Was this article helpful to you? Yes No