1. Home
  2. Docs
  3. Voorraad
  4. Producten
  5. Hoe verpakkingen te gebruiken?

Hoe verpakkingen te gebruiken?

Overzicht

De verpakking is de fysieke container waar u één of meerdere producten in stopt.

Standaard houdt BizzCloud geen rekening met het gebruiken hiervan.

Zodra u deze optie activeert kunt u één of meerdere verpakkingen gebruiken tijdens uw overdrachten.

Configuratie

Om het gebruik van verpakkingen mogelijk te maken gaat u naar Voorraad ‣ Configuratie ‣ Instellingen. Zoek het Verpakkingen gedeelte en vink aan Registreer verpakkingen gebruikt tijdens verpakken: pallets, dozen, …

Klik op Toepassen wanneer u klaar bent.

Verpak producten

Producten verpakken wordt doorgaans gedaan bij het verwerken van magazijnoverdrachten (ontvangsten, interne overdrachten of leveringen).

Om de producten te kunnen verpakken dient de status van uw overdracht Beschikbaar te zijn.

In het tabblad Operations kunt u de producten in één of meerdere verpakkingen plaatsen.

Kies de hoeveelheid die u in de eerste verpakking wilt plaatsen uit de Gedaan kolom en klik vervolgens op Stop in verpakking.

Het systeem maakt automatisch een verpakking aan met de gevraagde hoeveelheid.

Doe dezelfde stap met de andere onderdelen die u wilt inpakken.

Klik op Bevestig wanneer u klaar bent.

Volledige verpakkingen overdrachten

Als u meerdere locaties of magazijnen heeft is het mogelijk om pakketten inclusief inhoud te verplaatsen.

Configuratie

U dient het Operation Type te configureren om het verplaatsen van pakketten mogelijk te maken. Ga naar Configuratie ‣ Operations Types en vink aan Verplaatsen pakketten toestaan.

Pakketten overdragen

Maak een overdrachtscode aan. Kies de bron- en bestemmingslocatie en klik dan op Markeer als nog te doen. Vul niets in bij het tabblad Initiële vraag.

In het Operations tabblad in het gedeelte Pakket om te verplaatsen klik op Item toevoegen.

Vink Gereed aan om de overdracht van het pakket te bevestigen:

Zodra het voltooid is klik op Valideer.

Pakketten traceerbaarheid

Om een pakket of de inhoud te volgen ga naar Voorraadbeheer ‣ Pakketten.

Klik op Pakketoverdrachten om alle overdrachten te zien.